DelClose

MEDDELANDE: Palaceringsfond Danske Invest Tillväxtmarknad Aktie – Ändringar i fondens stadgar och placeringsinriktning

Danske Invest Fondbolag Ab:s styrelse har på sitt möte den 5 december 2022 beslutat att ändra stadgarna och placeringsinriktningen för fonden Danske Invest Tillväxtmarknad Aktie Finansinspektionen har fastställt ändringen av stadgarna den 5 januari 2023. Stadgeändringarna träder i kraft den 12 april 2023.

I och med ändringen av stadgarna har fonden i fortsättningen ett hållbarhetsrelaterat investeringsmål och fonden bidrar till ett eller flera av FN:s mål för hållbar utveckling (SDG, Sustainable Development Goals). Fonden klassificeras i fortsättningen som en artikel 9-fond enligt SFDR-förordningen om hållbarhetsrelaterade upplysningar som ska lämnas inom den finansiella tjänstesektorn. Fonden investerar även i fortsättningen huvudsakligen i aktier, vars emittent har sin hemort på tillväxtmarknaderna eller för vars del en betydande andel av emittentens affärsverksamhet hänför sig till tillväxtmarknaderna. Mer information om de principer för ansvarsfulla investeringar som fonden tillämpar finns i det officiella fondprospektet. Som fondens portföljförvaltare fortsätter Danske Bank Asset Management.
 
I samband med att ändringen av stadgarna träder i kraft ändras fondens namn att bättre motsvara den nya placeringsinriktningen och fondens hållbarhetsrelaterade åtaganden. Fonden heter i fortsättningen Danske Invest Emerging Markets Sustainable Future. Förvaltningsavgiften för fondens andelsklass med distributionsavgift sänks från och med den 12 april 2023. Förvaltningsavgifterna för olika andelsklasser framgår av tabellen nedan.
 

Andelsklass Årlig förvaltningsavgift
Danske Invest Emerging Markets Sustainable Future
T- och A-andelar
1,92 %
Danske Invest Emerging Markets Sustainable Future
WT- och WA-andelar
1,00 %
 
 
Ändringarna ovan förutsätter inga åtgärder av andelsägarna. Andelsägarna har rätt att lösa in eller byta ut sina andelar till andelar i en annan fond som förvaltas av Danske Invest Fondbolag Ab utan avgift senast den 11 april 2023.
 
De fastställda stadgarna som träder i kraft den 12 april 2023 finns på adressen www.danskeinvest.fi och fås också från Danske Banks kontor och Kundtjänsten på numret 0200 2580 måndag–fredag kl. 9–16 (lna/msa).
 
 
Danske Invest Fondbolag Ab
Styrelsen

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.