DelClose

Placeringsfond Danske Invest Hållbart Värde Aktie

Styrelsen för Danske Invest Fondbolag Ab har på sitt möte den 7 oktober 2021 beslutat att ändra stadgarna för fonden Danske Invest Hållbart Värde Aktie. Finansinspektionen har fastställt ändringen av stadgarna den 17 december 2021. Stadgeändringarna träder i kraft den 1 februari 2022.

I och med att ändringen av stadgarna träder i kraft byter fonden namn. Fondens namn är i fortsättningen Placeringsfond Danske Invest ESG Aktie.
 
I fondens stadgar görs dessutom preciseringar enligt EU-förordningen om hållbarhetsrelaterade upplysningar som ska lämnas inom den finansiella tjänstesektorn (SFDR). Fonden har klassificerats i enlighet med artikel 8 i SFDR-förordningen. Fonden främjar miljörelaterade och sociala egenskaper genom gallring, uteslutning, investeringsanalys och beslutsfattande samt aktivt ägarskap med beaktande av god styrning i de bolag som utgör investeringsobjekt. Mer information om de principer för ansvarsfulla investeringar som fonden tillämpar finns i det gällande fondprospektet.
 
Ändringarna ovan förutsätter inga åtgärder av andelsägarna. Danske Invest Fondbolag Ab informerar fondandelsägarna om stadgeändringen på sin webbplats på adressen www.danskeinvest.fi.
 
Stadgarna finns på adressen www.danskeinvest.fi och fås också från Danske Banks kontor och via Kundtjänsten på numret 0200 2000 (lna/msa) mån–fre kl. 9–17.
 
Danske Invest Fondbolag Ab
Styrelsen

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.