Del

Kaupankäynti Danske Invest Afrikka, osuuslaji EUR -rahaston osuuksilla on edelleen keskeytetty

Danske Invest Afrikka, osuuslaji EUR -rahaston osuuksilla ei edelleenkään käydä kauppaa.

Danske Invest Afrikka, osuuslaji EUR -rahasto on ollut suljettuna merkinnöiltä ja lunastuksilta sekä kaupankäynti sen osuuksilla Nasdaq OMX -pörssissä on ollut keskeytettynä 27. toukokuuta 2016 alkaen. Syynä on Nigerian valuutan nairan (NGN) kurssin määrittämisen epävarmuus.

NGN:n devalvointia odotetaan. Lisäksi valuutan sidos Yhdysvaltojen dollariin on purettu. Siksi NGN:n arvo suhteessa US-dollariin on laskenut noin 30 %.

NGN:llä ei toistaiseksi käydä kauppaa vapaasti. Jos NGN-valuutta halutaan vaihtaa dollareihin, summa täytyy tallettaa Nigerian keskuspankkiin, joka maksaa sen Yhdysvaltain dollareina myöhemmin tarkemmin määrittelemättömänä ajankohtana. Siksi Danske Invest Afrikka, osuuslaji EUR -rahaston osuuksien arvonmääritys on edelleen epävarmaa. NGN-määräiset saatavat muodostavat devalvoinnin jälkeen noin 18 % Danske Invest Afrikka, osuuslaji EUR -rahaston arvosta.

Lisäksi Egyptin punnan (EGP) vaihtaminen on ollut vaikeaa jo jonkin aikaa. Egyptissä otetaan käyttöön uudet valuutanvaihtosäännöt, joiden tarkoitus on kasvattaa likviditeettiä, mutta niiden sisältö ja voimaantulon ajankohta eivät ole tiedossa. Niiden kuitenkin odotetaan koskevan vain uusia positioita egyptiläisissä arvopapereissa. EGP-määräiset saatavat muodostavat noin 16 % Danske Invest Afrikka, osuuslaji EUR -rahaston arvosta.

NGN:n ja EGP:n tilanteeseen täytyy saada selvyyttä ennen kuin rahasto voidaan avata osuuksien merkintää ja lunastusta varten.


Uutinen julkaistu alunperin 27.6.2016.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.