DelClose

Uusi salkunhoitaja Danske Invest China -rahastolle

Christina Chung Hongkongista poimii houkuttelevimmat kiinalaisyritykset

Suurin osa 1,4 miljardista kiinalaisesta puhuu mandariinikiinaa. Yksi heistä on Hongkongissa työskentelevä Christina Chung, joka ottaa hoitaakseen Danske Invest China -rahaston 17. lokakuuta. On tärkeää olla lähellä yrityksiä ja tuntea paikalliset olosuhteet, kun tarkoituksena on löytää suurimman tuottopotentiaalin tarjoavat kiinalaisyritykset.

”Christina Chung on johtanut Allianzin kiinalaisosakkeisiin keskittynyttä tiimiä vuodesta 2005 lähtien, ja hän tuntee Kiinan talouden ja rahaston salkkuun kuuluvat yritykset läpikotaisin”, kertoo Malene Bason, joka vastaa Danske Investin rahastojen salkunhoitajien valinnasta.

Käsin poimitut sijoitukset
Sijoitussalkkua rakentaessaan Christina Chung poimii tarkasti valikoiden yksittäiset yritykset. Työssään hän ja salkunhoitotiimi kiinnittävät erityisesti huomiota siihen, kuinka suuren riskin ottavat sijoituksissa.

”Christina Chung ja hänen tiiminsä ottavat aina erityisesti riskit huomioon, mikä on etenkin Kiinan kaltaisessa maassa merkittävä osa osakkeiden valintaa. Chungin tiimi koostuu analyytikoista, jotka ovat erikoistuneet makro-, sektori- tai yritystasolla, ja he kaikki puhuvat mandariinikiinaa. Se on tärkeä taito pidettäessä kokouksia kiinalaisten yritysjohtajien kanssa ja arvioitaessa yritysten tuottopotentiaalia ja riskejä”, Malene Bason selittää.

”Uuden talouden” merkitys
Tiimin sijoituspäätösten pohjana on yksinkertainen perusajatus. Sijoitukset tehdään pitkäjänteisesti, ja tiimi pyrkii löytämään muun muassa yrityksiä, jotka ovat kokeneet kovia ja joilla on hyvät mahdollisuudet muuttaa suuntaansa.

”Kun Christina Chung ottaa ohjakset käsiinsä, rahaston sijoitukset tiivistyvät vajaaseen 40 yritykseen. Kaikki yritykset valitaan niiden pitkän aikavälin tuottopotentiaalin perusteella. Lisäksi tiimi seuraa tiiviisti Kiinan ”uutta taloutta” eli maan talouden painopisteen siirtymistä viennistä ja investoinneista kulutukseen ja palveluihin. Se luo edellytyksiä uusille sijoitusmahdollisuuksille”, Malene Bason kertoo. 

Lue Malene Basonin haastattelu salkunhoitajien valinnasta Investor View -lehdestä

Lue miltä Kiinan talous ja kehitys näyttävät sijoittajan silmin tuoreimmasta Investor View -lehdestä
 

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.