Del

Uusi mahdollisuus osinkosijoittamiseen globaalisti

Uusi Danske Invest Global High Dividend -rahasto tarjoaa houkuttelevan mahdollisuuden sijoittaa osinkoyhtiöihin ympäri maailman.

Osingot merkittävä osa tuottoa
Vallitsevassa ympäristössä, jossa korkotaso on pysytellyt hyvin matalalla keskuspankkien toimesta, osinkojen merkitys osakemarkkinoiden tuoton lähteenä korostuu.
 
”Osakkeiden tuotosta merkittävä osa tulee usein osingoista ja niiden uudelleen sijoittamisesta. Esimerkiksi, jos olisi vuonna 1970 sijoittanut 100 euroa Euroopan osakemarkkinoille, olisi sen arvo vuoden 2015 lopussa ollut 4 991 euroa kun otetaan uudelleensijoitetut osingot huomioon, mutta vain 1 395 euroa ilman osinkoja”, havainnollistaa Danske Invest Global High Dividend –rahaston salkunhoitotiimin vetäjä Peter Nielsen osinkojen merkitystä.
 
Danske Invest Global Hight Dividend –rahaston tavoitteena on tarjota sijoittajille vakaata tuottoa ja hyvin hajautettu, globaali ja laadukas osakesalkku. Kokenut salkunhoitotiimi poimii sijoitukset rahastoon korostaen yhtiön houkuttelevaa arvostustasoa ja kykyä investoida tulevaisuuteen osingon maksamisen lisäksi.
 
”Korkeita osinkoja maksavat yleensä sellaiset yhtiöt, joilla on hyvä vakavaraisuus ja suotuisat tulevaisuudennäkymät. Yhtiöillä on tyypillisesti vahva kassavirta, jolla ulosmaksettavat osingot voidaan rahoittaa. Näin ollen ne ovat sijoituskohteina usein vakaammasta päästä”, kertoo Nielsen.
 
”Lisäksi kestävän osingonmaksukyvyn varmistaneilla yhtiöllä liiketoiminta on kypsää ja markkina-asema vakiintunut. Yhtiön johto on myös sitoutunut pääomien tehokkaaseen käyttöön”, jatkaa Nielsen.
 
Osingot sijoitetaan uudelleen
Rahaston tavoitteena on osakemarkkinoiden keskimääräistä tasoa matalampi arvonvaihtelu sekä korkeampi osinkotuotto ja yhtiöiden  korkea laatu.
 
”Houkutteleva arvostustaso ja yhtiön laatu ovat meille keskeisimmät kriteerit poimia osake rahastoon. Pelkkä yhtiön osingonmaksukyky ei riitä, vaan yhtiöllä on oltava resursseja myös investointeihin ja tulevaan kasvuun. Tämän lisäksi sijoituskohteena olevan yhtiön tulisi kasvattaa ulos maksettavan osingon määrää vuosi vuodelta”, sanoo Nielsen.
 
Salkunhoitotiimi hoitaa Danske Invest Global High Dividend -rahastoa aktiivisesti ja sijoittaa osingot uudelleen kiihdyttäen näin korkoa korolle ilmiötä. Rahaston kansainvälinen osakesalkku on keskitetty ja siinä on yleensä noin 35 osaketta.
 
Sijoitukset maailman arvokkaimpiin brändeihin
Suurin osa Danske Invest Global High Dividend –rahaston sijoituksista on Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Suurimmat sijoitukset ovat maailman arvokkaimpia brändejä kuten Procter & Gamble, Pfizer ja Johnson & Johnson. Esimerkiksi Procter & Gamble on maksanut osinkoa 124 vuoden ajan ja kasvattanut osinkoaan viimeiset 59 vuotta. Samoin on tehnyt Johnson & Johnson viimeiset 53 vuotta.
 
Suosittelemme varmistamaan, että sijoitus sopii omaan sijoitussuunnitelmaan ja mahdollisesti keskustelemaan oman sijoitusasiantuntijan kanssa ennen sijoituspäätöksen tekoa.
 
Tutustu Danske Invest SICAV Global High Dividend Class A –rahastoon tästä
 

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.