Del

Uusi Afrikka-rahasto

Danske Invest tarjoaa nyt mahdollisuuden sijoittaa Afrikkaan. Lue miksi Afrikka on mielenkiintoinen sijoituskohde

Afrikassa suotuisat kasvunäkymät
”Afrikka on voimakkaan talouskasvun aluetta, joka tarjoaa houkuttelevia tuottomahdollisuuksia. Talouskasvulla mitattuna vuosien 2011-2015 aikana kymmenen nopeimman talouskasvun maan joukkoon kuuluu seitsemän valtiota Afrikasta”, kertoo Danske Invest Rahastoyhtiön toimitusjohtaja Aku Leijala.

Vain noin 3 %:a maailman BKT:sta tulee Afrikasta, joten kasvunvaraa löytyy runsaasti mantereelta, jolla asuu 14 %:a maailman väestöstä. Afrikka kaupungistuu ja keskiluokkaistuu nopeaa vauhtia. Yksityisen kulutuksen kasvun arvioidaan olevan tällä vuosikymmenellä noin 8 %:a vuodessa, mikä on samaa tasoa kuin Brasiliassa, Intiassa ja Venäjällä. Ainoastaan Kiinassa kulutuksen kasvu on nopeampaa (noin 11 %:a vuodessa).

Poliittinen epävakaus on ollut historiallisesti suurin este sijoittaa Afrikkaan. Tällä hetkellä yli 75 %:a Afrikan maista on toimivia demokratioita (vrt. 12 %:a 80-luvulla).

Danske Invest Afrikka -rahaston varat sijoitetaan pääosin Etelä-Afrikan osakemarkkinoille, mutta myös muun muassa Egyptiin ja Nigeriaan. Rahaston salkunhoitajaksi on valittu paikallinen Investec Asset Management, jolla on yli 20 vuoden kokemus Afrikan osakemarkkinoille sijoittamisesta.

”On hyvä tiedostaa, että Afrikan osakemarkkinat ovat vasta kehittymisvaiheessa. Sijoittajan tulee hyväksyä myös sijoituksensa suuri arvonvaihtelu”, Leijala sanoo. Danske Invest Afrikka -rahastoa suositellaan muiden kehittyvien markkinoiden rahastojen tapaan pieneksi osaksi korkeaa tuottoa tavoittelevan sijoittajan pitkäaikaista, yli viiden vuoden sijoitussalkkua.


 

 


*) Videon katselu edellyttää uusinta Flash Playeria. Voit ladata uusimman Flash Player version osoitteessa http://get.adobe.com/flashplayer/.

Lähteet: Investec Asset Management,The EconomistKiinnostuitko?
Kysy lisää Danske Invest Afrikka -rahastosta Sampo Pankin konttoreista tai soita Sijoituslinjaan 0200 2000 ma-pe klo 8 – 18 (pvm / mpm) 

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.