DelClose

Tupakkayhtiöt poistuvat kaikista Danske Investin rahastoista

Asiakkaiden vaatimuksiin vastatakseen Danske Invest ei enää jatkossa sijoita tupakkayhtiöihin. Uusi sijoitusrajoitus tulee voimaan Danske Investin rahastoissa lähitulevaisuudessa 19.11.2019 jälkeen.

Pohjoismaisten sijoittajien vaatimukset muuttuvat jatkuvasti. Se koskee myös suhtautumista tupakkaan, johon yhä useammat institutionaaliset ja yksityisasiakkaat eivät enää halua sijoittaa. Tämä mielipide on käynyt selväksi pohjoismaisten asiakkaidemme kanssa käydyissä keskusteluissa sekä kyselytutkimuksissa.
 
Varautunut suhtautuminen tupakkaan on ilmennyt myös Danske Investin institutionaalisilta asiakkailta saamasta palautteesta. Sen vuoksi Danske Invest lopettaa nyt tupakkaan sijoittamisen kaikissa rahastoissaan. Päätös koskee sekä aktiivisesti että passiivisesti hoidettuja rahastoja.
 
Tupakasta neljäs rajoitus
Tupakkarajoitus koskee sekä osake- että joukkolainasijoituksia kaikissa Danske Investin rahastoissa, ja se tulee voimaan lähitulevaisuudessa 19.11.2019 jälkeen. Tupakkaan liittyvä rajoitus lisätään Danske Investin jo olemassa oleviin sijoitusrajoituksiin. Ne koskevat yrityksiä, joiden liikevaihdosta lämpöhiili, öljyhiekka tai kiistanalaiset aseet muodostavat pääosan.
 
”Rahastoyhtiön on kuunneltava tarkkaan sijoittajia ja otettava selvää heidän odotuksistaan. Pois sulkeminen ei kuitenkaan vaikuta tavoitteeseemme tarjota houkuttelevaa riskikorjattua tuottoa eikä heikennä mahdollisuuksiamme saavuttaa tämä tavoite”, Danske Investin toimitusjohtaja Robert Mikkelstrup vakuuttaa.
 

 
Tupakkarajoitus
Määritelmä: Tupakkatuotteet ovat tuotteita, jotka on kokonaan tai osittain valmistettu lehtitupakasta. Tupakkatuotteisiin kuuluvat myös sähkösavukkeet ja muut uuden sukupolven tupakkatuotteet.


Kriteeri: Pois suljettavia ovat yritykset, joiden liikevaihdosta tupakkatuotteet muodostavat yli viisi prosenttia.


Pois suljetut yritykset: tupakkarajoituksen sekä kriteerin perusteella suljetaan pois 66 yritystä.
 

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.