Del

Tukholmassa kalleimmat asunnot

Suomalaisten varallisuudesta 70 prosenttia on kiinni seinissä. Viime viikolla Ruotsissa varoitettiin asuntojen hinnoista. Mikä on tilanne Suomessa?

Tukholma nappaa selkeällä erolla Pohjoismaiden kalleimman kaupungin tittelin asuntojen hinnoissa. Numbeo.com-tilastosivustossa vertaillaan maailmanlaajuisesti kaupunkien elinkustannuksia, ja sivuston mukaan Ruotsin pääkaupungissa asunnosta saa maksaa lähes kaksinkertaisen neliöhinnan Pohjoismaiden halvimpaan pääkaupunkiin Kööpenhaminaan verrattuna. Helsinkiinkin verrattuna Tukholma on lähes 50 prosenttia kalliimpi. Kun Tukholman keskustassa sijaitsevasta 110-neliöisestä asunnosta saa pulittaa yli 996 000 euroa, vastaava asunto maksaa Helsingissä noin 682 000 euroa. Oslossa hinta on 707 000 euroa ja Kööpenhaminassa alle 538 000 euroa.

Tukholman ja Oslon korkeat hinnat johtuvat muun muassa rajallisista uudisrakentamisen mahdollisuuksista kaupunkien keskustoissa. Kööpenhaminassa tilanne on toinen, sillä keskustan laajoja satama-alueita muutetaan asunnoiksi, mikä lisää tarjontaa.

Vaikka Pohjoismaiden pääkaupunkien asunnot ovat Euroopan mittakaavassa kalliita, matkaa kalleimpiin metropoleihin, erityisesti Lontooseen, on vielä paljon. Lontoossa 110-neliöinen asunto maksaa lähes 2,36 miljoonaa euroa. Lontoon hinnat ovat seurausta siitä, että kaupunki houkuttelee varakkaita ihmisiä ja kiinteistösijoittajia kaikkialta maailmasta.
 

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.