DelClose

Sijoitusvuosi 2017

Tutustu tuoreeseen Danske Bankin Sijoitusvuosi 2017 julkaisuun, josta löydät mm. osake- ja korkonäkemykset sekä tuotto-oletukset.

Lähtökohdat sijoitusvuodelle 2017 ovat maailmantalouden kasvun puolesta hyvät, mutta viime vuoden tapaan odotamme sijoittajan vuoden sisältävän varmasti taas paljon yllätyksiä. Globaalit osakekurssit ovat nyt nousseet seitsemänä vuotena peräkkäin ja viimeinen merkittävä laskuvuosi oli 2008. Samoin korkosijoittajat ovat nauttineet viime vuodet hyvistä tuotoista korkotason laskun ansioista. Vuonna 2017 erityisesti korkosijoittajat voivat kuitenkin varautua selvästi heikompaan tuottokehityksen, koska korkojen uskotaan nyt vihdoin lähtevät nousu-uralle. Sen sijaan osakesijoittajan näkökulmasta uskomme vuodesta tulevan tuottomahdollisuuksiltaan vähintään kohtuullisen.

Mitkä tapahtumat sitten saattavat aiheuttaa epävarmuutta sijoitusmarkkinoille? Ensimmäiseksi tulee mieleen luonnollisesti maailmanpolitiikkaan liittyvät epävarmuustekijät: Trumpin hallinnon ensiaskeleet, Iso-Britannian EU-eron eteneminen ja Ranskan vaalien suunta. Toiseksi keskuspankkien toimet ja korkojen nousu-uralle siirtyminen tulee varmasti aiheuttamaan pomppuja markkinaliikkeisiin. Nämä edellä mainitut tapahtumat ovat luonnollisesti salkunhoitomme ja siihen liittyvän riskienhallintamme tarkassa seurannassa.

Talousnäkymien ja mahdollisten niihin liittyvien riskien lisäksi myös useat muutkin sijoittamiseen ja säästämiseen liittyvät asiat pohdituttavat sijoittajia. Esimerkiksi korkosijoitusten juoksevien korkotuottojen painuttua historiallisen matalalle joutuvat useat sijoittajat miettimään kuinka paikata ”kassavirtavajettaan”. Toiseksi alati kasvava tarjonta eri tavoista sijoittaa vaihtoehtoisiin omaisuuslajeihin luo sijoittajille täysin uusia mahdollisuuksia tuottoihin ja hajautushyötyihin.

Kolmanneksi nuoremmat polvet joutuvat pohtimaan, kuinka varautua aina vaan entistä pidempään odotettuun elinaikaansa. Omalta osaltamme me Danske Bankissa tarjoamme näihin kaikkiin tarpeisiin ratkaisuja ja neuvontaa sekä institutionaalisille sijoittajille että yksityissijoittajille.

Vuonna 2016 saimme useita tunnustuksia sijoitusratkaisuistamme ja palveluistamme. Kansainvälinen Professional Wealth Management (PWM) ja The Banker -lehti arvioivat yksityispankkipalvelumme parhaaksi Suomessa. Arviointikriteereinä olivat muun muassa kyky vastata asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin varallisuudenhoidon ratkaisujen osalta, palvelun korkea laatu, tuotot ja riskienhallinta. Instituutiosijoittajat arvioivat vastaavasti SFR:n tutkimuksessa palvelumme laadun kolmen parhaan joukkoon ”Service Performance” -osiossa, jossa mitataan muun muassa sijoittajan tarpeiden ymmärrystä, ammatillista osaamista ja luotettavuutta. Vuonna 2017 haluamme parantaa sijoituspalvelujemme laatua entisestään ja tarjota kaikille sijoittajaasiakkaillemme ratkaisuja, jotka auttavat kutakin pääsemään omiin tavoitteisiinsa.


Kimmo Laaksonen
Head of Wealth Management, Finland
Danske Bank

 

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.