Del

Sijoita vakaisiin eurooppalaisiin yrityksiin

KUUKAUDEN RAHASTO: Danske Invest Eurooppa Osinko K sijoittaa vakaisiin ja hyvin hoidettuihin yrityksiin, jotka ovat hyviä osingonmaksajia vuosi toisensa jälkeen.

Optimismi on vallannut Euroopan osakemarkkinat. Ostopäälliköiden tulevaisuuden odotuksista kertova PMI-luku oli joulukuussa odotuksia parempi. Lisäksi Euroopan keskuspankin johtaja Mario Draghi on ilmoittanut, että keskuspankki on tarvittaessa valmis stimuloimaan taloutta vielä lisää.

Niinpä eurooppalaiset osakkeet näyttävät nyt todella houkuttelevilta. Niihin voi sijoittaa esimerkiksi Danske Invest Eurooppa Osinko K -rahaston kautta. Se sijoittaa yrityksiin, jotka ovat vuosi toisensa jälkeen olleet osakekurssiin verrattuna hyviä osingonmaksajia. Rahaston yritysten liiketoiminta ja tuotto ovat vakaalla pohjalla, ja useat niistä toimivat toimialoilla kuten rahoitus, päivittäistavarat ja yhdyskuntapalvelut. Näiden osakkeiden riskit ovat kurssiheilahtelujen suuruudella mitattuna olleet tilastollisesti matalampia kuin markkinoilla olevien osakkeiden yleensä.

”Sijoitamme pääasiassa yrityksiin, jotka ovat pystyneet tasapainottamaan omaan liiketoimintaan investoimisen ja osinkojen maksun. Yritysten ei tule maksaa liian suurta osaa voitoistaan osinkoina, sillä niiden täytyy myös investoida kannattavuuden ylläpitämiseen ja parantamiseen”, toteaa pääsalkunhoitaja Peter Nielsen.

Sijoituskohteet tunnettava hyvin
Viiden vuoden pituisella, 30.11.2015 päättyneellä ajanjaksolla rahaston keskimääräinen vuosituotto on ollut 8,0 prosenttia. Riskit ja tuottomahdollisuudet kulkevat tietysti käsi kädessä. Yhdestä seitsemään ulottuvalla riskiasteikolla Danske Invest Eurooppa Osinko K -rahaston luokitus on viisi, seitsemän ollessa korkein riskitaso. Useimmat osakerahastot ovat suunnilleen tällä tasolla.

Tällä hetkellä salkussa on 33 osaketta, ja niiden keskimääräinen osinko oli lokakuun lopussa 5,1 prosenttia.
 
”Meillä on salkussa yleensä 30–50 osaketta, mutta tavoitteena on pitää siinä noin 35 osaketta. Haluamme keskittyä muutamiin hyvin tuntemiimme yrityksiin, sillä tällöin voimme parhaiten seurata niiden kehitysmahdollisuuksia ja riskejä”, Nielsen kertoo.

Brittiläisen vakuutusyhtiön suuret tuotot
”Vakuutusala on tällä hetkellä painottunut salkussa, sillä ihmiset tarvitsevat aina vakuutuksia, joten suhdannevaihtelut eivät juuri vaikuta vakuutusyhtiöiden tulokseen. Lisäksi monet sektorin yritykset on hinnoiteltu edullisesti, niillä on runsaasti pääomaa eikä niiden tarvitse tehdä suuria investointeja”, Nielsen selittää.

Brittiläinen Direct Line Insurance Group -vakuutusyhtiö on yksi Danske Invest Eurooppa Osinko K -rahaston vakuutusyhtiöistä. Se muodostaa yli neljä prosenttia salkusta.

”Direct Line Insurance Group erotettiin Royal Bank of Scotlandista ja noteerattiin pörssissä vuonna 2012. Tuolloin huolehdittiin siitä, että yrityksellä on runsaasti pääomaa ja vakaa perusta. Lisäksi päätettiin, että johdon tulee markkinaosuuksien valtaamisen sijaan keskittyä kannattavuuden parantamiseen”, Nielsen kertoo.

”Sen jälkeen yritys hankkiutui eroon huonoista asiakkaista ja toiminnoista, joissa johto ei nähnyt pitkän tähtäimen mahdollisuuksia. Näiden toimien ansiosta Direct Line Insurance Groupin kannattavuus on parantunut ja kulut ovat pienentyneet, joten se on pystynyt maksamaan suuria lisäosinkoja”, hän lisää.

Vuoden alusta lokakuun loppuun ulottuvalla ajanjaksolla Direct Line Insurance Groupin osake on tuottanut yli 50 prosenttia.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Tätä artikkelia ei myöskään ole tarkoitettu sijoitusneuvonnaksi. Keskustele aina sijoitusasiantuntijasi kanssa ennen sijoituspäätöksen tekoa.
 

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.