Del

Sijoita tarkoin valittuihin saksalaisiin yrityksiin

"Vahvan viennin ansiosta Saksa hyötyy öljyn hinnanlaskusta ja heikosta eurosta, sillä ne laskevat saksalaisten tuotteiden vientihintoja", kertoo Danske Invest SICAV Germany Class A -rahaston salkunhoitaja Ivan Larsen. Suomalaisilla sijoittajilla on nyt mahdollisuus sijoittaa Saksaan tämän uuden rahaston kautta.

”Pidämme saksalaisista osakkeista useista syistä. Saksassa on runsaasti teollisuus- ja teknologiayrityksiä, jotka ovat alansa markkinajohtajia. Lisäksi siellä on toteutettu uudistuksia, joiden ansiosta maan työmarkkinat ovat vahvat ja joustavat. Monet saksalaisyritykset ovat vakavaraisia ja pärjäävät sen ansiosta hyvin vientimarkkinoilla”, kertoo Danske Invest SICAV Germany Class A-rahaston salkunhoitaja Ivan Larsen.

Ivan Larsenilla on vankka kokemus Saksaan sijoittamisesta, sillä hän on hoitanut vuodesta 2006 Danske Investin Tanskaan rekisteröityä Danske Invest Tyskland -rahastoa. Tämä Saksaan sijoittava rahasto on saavuttanut keskimäärin 10 prosentin vuotuisen tuoton ja menestynyt hyvin muihin vastaaviin rahastoihin verrattuna.

Rahastojen seuraamiseen erikoistunut brittiläinen Citywire nimesi Larsenin hoitaman Danske Invest Tyskland –rahaston maailman kolmanneksi parhaaksi Saksa-rahastoksi vuonna 2013. Lisäksi rahastoluokittaja Morningstarin luokitus rahastolle on jo pitkään ollut täydet viisi tähteä.

Danske Invest SICAV Germany Class A –rahastolla on sama sijoitusstrategia kuin Danske Invest Tyskland –rahastolla, mutta rahasto on rekisteröity Luxemburgiin.

 
Maailman globaalein maa
Saksassa on runsaasti kulutukseen liittyviä yrityksiä muun muassa vahvan autoteollisuuden ja sen alihankkijoiden ansiosta. Rahaston 31 sijoituksesta on tällä hetkellä 7 sijoitusta autoteollisuuteen. Vienti onkin Saksan taloudelle elintärkeää.

”Saksa on maailman globaalein maa, sillä saksalaisyritykset suuntautuvat ulkomaille useammin kuin esimerkiksi yhdysvaltalaisyritykset, jotka keskittyvät paljon enemmän kotimarkkinoihinsa”, kuvailee Larsen.

”Juuri vahvan viennin ansiosta Saksa hyötyy öljyn hinnanlaskusta ja heikosta eurosta, sillä ne laskevat saksalaisten tuotteiden vientihintoja. ”Rahastoon sijoittaessaan ei sijoita pelkästään Saksaan, vaan vahvojen, globaaleilla markkinoilla toimivien yritysten kautta sijoittaja on kosketuksissa myös maailmanmarkkinoiden kanssa.”
 
 
Pitkäjänteistä sijoittamista
Viimeisten 15 kuukauden aikana rahaston salkkuun on hankittu seitsemää uutta osaketta ja neljä osaketta on myyty. Osa osakkeista on toki ollut rahastossa sen perustamisesta lähtien, sillä ne ovat tuottaneet hyvin koko ajan. Yksi niistä on Hugo Boss, jonka tuotto on ollut 430 prosenttia.

”Ostaessamme jonkin yrityksen osakkeita arvioimme, mikä niiden kurssin tulisi olla, ja kun tämä kurssitaso saavutetaan, myymme osakkeet. Tästä periaatteesta poikkeamme vain, jos osake on mielestämme kasvattanut arvoaan entisestään”, Larsen toteaa.

”Hugo Boss on ollut ehdottomasti paras osakkeemme. Ostimme sitä alun perin, koska arvioimme vahvassa tuotemerkissä olevan paljon potentiaalia, joka ei näkynyt millään tavalla osakkeen arvostuksessa. Kun yrityksen pääomistaja ja johto vaihtuivat vuosina 2008 ja 2009, vakuutuimme osakkeen potentiaalista. Olemme todella tyytyväisiä siihen, että johto on keskittynyt lisäämään omien myymälöidensä myyntiä.”

Danske Invest SICAV Germany Class A –rahaston salkunhoitaja Larsen on pohjimmiltaan pitkäjänteinen sijoittaja. ”En odota saavani voittoa osakkeista kolme kuukautta niiden ostamisen jälkeen. Pidän osakkeita tavallisesti vähintään vuoden ja monesti paljon pitempäänkin”, Larsen kertoo.

”Emme sijoita yrityksiin, joiden menestyminen on yhtä todennäköistä kuin niiden epäonnistuminen. Siksi emme sijoita esimerkiksi bioteknologiaan, sillä riskit ovat aivan liian suuret. Yrityksen tulee olla kannattava, ja sillä on oltava hyvä kassavirta sekä vakiintunut markkina-asema. Me emme rahoita aloittelevia yrityksiä”, hän lisää.
 
Tärkeää tuntea yrityksen johto
Salkunhoitaja Larsen seuraa rahaston yrityksiä ja etsii uusia sijoitusmahdollisuuksia tapaamalla yritysten johtoa. Yhdeksän viime kuukauden aikana hän on tavanneet kaikkien Danske Invest SICAV Germany Class Arahaston salkussa olevan 31 yrityksen johdon.

”Matkoilla opimme tiimini kanssa paljon ja saamme uusia ideoita. Meille on myös tärkeää pitää tiiviisti yhteyttä rahaston sijoituskohteena olevien yritysten johtoon. Pyrimme jatkuvasti löytämään yrityksistä houkuttelevia sijoitusmahdollisuuksia. Ja jos jollakin rahaston yrityksistä on ongelmia tai haasteita edessään, mietimme luonnollisesti tarkkaan, pidämmekö sen jatkossa rahastossa”, Larsen sanoo.
 
Tutustu Danske Invest SICAV Germany Class A –rahastoon tästä
 

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.