Del

Rahastoille uudet avaintietoesitteet

Uudet selkeät avaintietoesitteet helpottavat sijoitusrahastojen vertailua. Lue lisää

Avaintietoesitteet korvaavat 13.6.2012 yksinkertaistetut rahastoesitteet. Muutoksen tavoitteena on, että sijoituspäätökseen tarvittavat oleelliset tiedot rahastosta löytää helposti. Avaintietoesitteessä yksinkertaistettu rahastoesite on tiivistetty kahdelle A4-sivulle.

Avaintietoesitteet otetaan käyttöön koko EU-alueella kesäkuun loppuun mennessä. Muutos perustuu EU-lainsäädäntöön, ja sen tarkoituksena on yhdenmukaistaa esitteiden rakenne ja ulkoasu. Rahaston tiedot esitetään avaintietoesitteissä mahdollisimman selkeästi ja ymmärrettävästi. Samalla rahastojen vertailu helpottuu.

Avaintietoesitteistä löytyvät samat perustiedot kuin yksinkertaistetuista rahastoesitteistä. Erona yksinkertaistettuun rahastoesitteeseen avaintietoesitteissä on mukana riski-tuottoprofiili, jossa rahasto on sijoitettu 7-portaiselle asteikolle. Lisäksi TER-luku korvataan juoksevilla kuluilla.

Osa yksinkertaistun rahastoesitteen tiedoista löytyy rahastoesitteestä, joka korvaa rahastoesitteen yleisen osan 13.6.2012. Rahastoesitteestä löytyvät yksinkertaistetussa rahastoesitteessä olleet tiedot, joita ei ole mukana avaintietoesitteessä. Esimerkiksi tiedot verotuksesta sekä lisätiedot palkkioista ja kuluista ovat jatkossa rahastoesitteessä. Uutena tietona rahastoesitteessä on esimerkiksi rahaston sulautumishistoria.

Kysy lisää rahastoista: Sijoituslinja 0200 2000 (pvm/mpm) ma-pe klo 9-18
tai tule käymään lähimmässä Sampo Pankin konttorissa.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.