DelClose

Morningstar valitsi Danske Invest Eurooppa Osake -rahaston Suomen parhaaksi

Morningstar on juuri pitänyt vuoden 2021 palkintojuhlan, jossa Euroopan parhaat salkunhoitajatiimit palkittiin pitkän aikavälin varainhoitotuloksista. Suomessa Danske Invest Eurooppa Osake valittiin parhaaksi eurooppalaisten osakkeiden kategoriassa.

Torstaina 18. maaliskuuta 2021 Danske Invest Eurooppa Osake -rahasto sai Morningstarin arvostetun Paras eurooppalaisissa osakkeissa -palkinnon vuoden 2020 tuloksestaan.
 
Keskittyy laatuosakkeisiin
Danske Invest Eurooppa Osake on aktiivisesti hoidettu osakerahasto, ja se on suomalainen versio Danske Invest Euroopasta. Pääsalkunhoitaja Kasper Brix-Andersen sekä salkunhoitaja Tobias Carøe Siemenge ovat valinneet siihen parhaat osakkeet tuhansista osakkeista koostuvilta eurooppalaisilta osakemarkkinoilta. Niistä noin 600 ovat muun muassa laadun ja kestävyyden osalta kiinnostavia Danske Invest Euroopan kaltaiselle rahastolle. Rahasto keskittyy laadukkaisiin yrityksiin, ja se sijoittaa yleensä 40–50 eurooppalaiseen yritykseen, joilla on tiettyjä erityispiirteitä.

”Meille laatu tarkoittaa yrityksiä, joiden liiketoimintamalli on houkutteleva ja tase kunnossa ja jotka tarjoavat hyvän tuoton sijoitetulle pääomalle. Lisäksi meille on tärkeää, että yritysten johtaminen on laadukasta, mikä näkyy esimerkiksi yrityksen suhtautumisessa ympäristöön ja yhteiskuntaan liittyviin kysymyksiin.”
  
Varainhoitoa koronakriisin aikana
Palkintojen saajista päättäessään Morningstar tarkastee pitkän aikavälin varainhoitotuloksia usean vuoden ajalta. Vaikka vuotta 2020 leimasivatkin globaali pandemia ja talouden suuret heilahtelut, Kasper Brix-Andersen ja Tobias Carøe Siemenge onnistuivat jatkamaan hyvien tulosten saavuttamista koronavuoden aikana.

”Kriisin vallitessa sijoittajan on ehdottomasti vältettävä paniikkia, sillä se johtaa lyhytnäköisiin päätöksiin. Kaikki toimintamme perustuu pitkän aikavälin tavoitteisiin, ja niistä pidämme kiinni myös rahaston riskienhallinnassa. Siksi emme ole myöskään muuttaneet vakaisiin laatuosakkeisiin keskittyvää strategiaamme. Olemme ennemminkin kiristäneet laatuvaatimuksia entisestään”, Kasper Brix-Andersen kertoo.
 
Keskipisteessä koronan jälkeinen elämä
Ei ole epäilystäkään siitä, että kulunut vuosi on ollut erityisen haastava kaikille sijoittajille. Tämä koskee etenkin Eurooppaa, jonka talous on kärsinyt erityisen paljon. Vaikeudet ovat heijastuneet myös osakemarkkinoille. Euroopan maiden sulkutoimet tarjoavat kuitenkin myös pitkän aikavälin mahdollisuuksia, vaikka se voikin kuulostaa ristiriitaiselta.
 
”Kun etsimme osakkeita nykyisenkaltaisen kriisin aikana, tutkimme tarkkaan sitä, millaisia pitkän aikavälin vaikutuksia kriisillä on yksittäisiin yrityksiin. Joidenkin yritysten kohdalla viime kuukausien tapahtumat merkitsevät sitä, että osa liikevaihdosta on kadonnut eikä sitä voida enää saada takaisin. Toisilla yrityksillä suuri osa liikevaihdosta on siirtynyt myöhemmäksi, koska tarve tai kysyntä on lykkääntynyt tuonnemmaksi. Sen ansiosta niiden liikevaihto voi kasvaa jopa suuremmaksi, kuin se oli ennen kriisiä”, Kasper Brix-Andersen toteaa lopuksi.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.