Del

Mistä tuottoa vuonna 2012?

Tämänhetkinen markkinatilanne on mahdollisuus pitkäjänteiselle sijoittajalle, joka kestää sijoituksiensa arvonvaihtelua. Järkeviä ratkaisuja löytyy myös varovaiselle sijoittajalle, arvioi Danske Invest Rahastoyhtiön toimitusjohtaja Aku Leijala.

Aku Leijalan mukaan kurssilasku on nostanut markkinoiden tuotto-odotuksia johtuen siitä, että sijoittajat vaativat epävarmassa tilanteessa korkeampaa riskilisää sijoituksilleen.

- Pitkäjänteiselle sijoittajalle, joka kestää sijoituksiensa arvonvaihtelua, tämänhetkinen markkinatilanne on mahdollisuus hyödyntää hyviä ostonpaikkoja. Erityisesti korkean tuotto-odotuksen yrityslainat ja eurokriisin ulkopuolella olevat osakemarkkinat näyttävät juuri nyt houkuttelevilta.

- Esimerkiksi sijoittamalla Danske Invest Pohjois-Amerikka Osake, Pohjoisen Parhaat, Kehittyvät Osakemarkkinat tai High Yield -rahastoihin, voi hyödyntää nykyistä markkinatilannetta, sanoo Leijala.

Määräaikaistalletuksella vältät arvonvaihtelun

Myös säästöjensä arvonvaihtelua kaihtavalle löytyy Leijalan mukaan järkevä vaihtoehto – määräaikaistalletus.

- Talletuksia kannattaa hyödyntää erityisesti tilanteissa, joissa tietää tarkasti varojen käyttökohteen ja ajankohdan, joka on tulossa melko pian. Matalien korkojen aika tarjoaa maltillisia tuottoja, mutta  tallettajanakin on mahdollisuus päästä korkeampiinkin tuottoihin hyödyntämällä Osaketalletusta. Osaksi sijoitusratkaisua sopivat myös muut pääomaturvatut tuotteet, kuten indeksilaina.

- Turvallisuushakuiselle sijoittajalle, joka sietää hieman sijoituksen arvonvaihtelua, Sampo Korko -rahasto on hyvä ratkaisu, toteaa Leijala.

Kompassi-rahastot ja jatkuva rahastosäästäminen helppoutta arvostavalle

Vaivaton tapa tehdä pitkäjänteisiä sijoituksia on jatkuva rahastosäästäminen. Tällöin tulee sijoittaneeksi myös silloin, kun sijoitukset ovat poikkeuksellisen edullisia. Sellaiselle sijoittajalle, joka ei itse halua ja ehdi seurata markkinoita, paras ratkaisu ovat Leijalan mukaan Kompassi-rahastot.

- Kompassien avulla on helppoa päästä kiinni itselleen sopivaan sijoitukseen. Tästä kertoo esimerkiksi se, että Kompassi 25 -rahastomme on Suomen suosituin yhdistelmärahasto, jolla on yli 60 000 osuudenomistajaa, kertoo Leijala.

Toteuta näkemyksesi Danske Invest -rahastoilla

Sijoittajalle, joka haluaa hyödyntää omaa näkemystään markkinoiden kehityksestä, Leijala suosittelee Danske Invest -rahastoperhettä, jonka kautta pääsee kiinni kehittyville markkinoille, vaihtoehtoisiin sijoituksiin ja kansainvälisten yhteistyökumppaneidemme hoitamiin rahastoihin.

- Hyvä esimerkki Danske Invest -rahastojen mahdollisuuksista on, arvostetut Lipper ja Morningstar -palkinnot voittanut, Danske Invest Kestävä Arvo Osake -rahasto, joka on tuottanut finanssikriisin jälkeisenä aikana erittäin hyvin. Sen salkkua hoitaa Generation Investment Management, joka valitsee sijoitukset kestävän kehityksen periaatteen mukaisesti, ja jonka hallituksen puheenjohtajana toimii Yhdysvaltain entinen varapresidentti Al Gore.

Sijoituksista saatava säännönmukainen tulovirta esimerkiksi osinkojen muodossa vakauttaa niiden arvonkehitystä.

- Osinkotuotot Suomessa näyttäisivät pysyvän hyvällä tasolla n. 5 % prosentissa. Keväällä 2012 maksettavista suomalaisten pörssiyhtiöiden osingoista pääsee nauttimaan esimerkiksi Danske Invest Finland -rahaston avulla, joka sijoittaa suomalaisiin korkeaa osinkotuottoa tarjoaviin yhtiöihin. Sijoittamalla rahastomme tuotto-osuuksiin, saa keväällä tuottoa myös tilille, vinkkaa Leijala.

 

 NÄKÖKULMA: Onko markkinoiden käyttäytyminen pysyvästi muuttunut?
 

”Minulta kysytään usein, onko sijoittajan maailma nyt muuttunut lopullisesti. Mielestäni vastaus on ei.

Hajautus, pitkäjänteisyys, tuottohakuisuus ja aktiivisuus ovat edelleen kestäviä peruslähtökohtia sijoittamisessa.

Kun suunnittelee omia sijoituksiaan, kannattaa yrittää katsoa useamman nousukauden ja taantuman yli. Näin tulee tehneeksi oikeita päätöksiä, varsinkin silloin, kun markkinoilla on enemmän heiluntaa.

Aktiivisuudesta taas on hyötyä esimerkiksi verotuksen näkökulmasta. Tuoreempana esimerkkinä on mahdollisuus vähentää sijoituksista syntyneitä tappioita viisi vuotta tulevista voitoista aiemman kolmen vuoden sijaan. Sijoitukset voi myös toteuttaa verotuksen kannalta järkevästi, jos tavoitteena on esimerkiksi lahjoittaa tai suunnitella perintöä.”
 

Toimitusjohtaja Aku Leijala
Danske Invest Rahastoyhtiö Oy   
Onko sinulla jo sijoitussuunnitelma? 

Tule Sampo Pankin konttoriin tai soita Sijoituslinjalle numeroon 0200 2000 (pvm/mpm, ma-pe 9-18). Tehdään sinulle sijoitussuunnitelma tai tarkistetaan, että suunnitelmasi on ajan tasalla.
 

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.