Del

Kuusi Danske Investin rahastoa luokitellaan nyt kestäviksi

Onko sinulle tärkeää, että rahastosijoituksesi tukevat kestävää kehitystä? Siinä tapauksessa meillä on hyviä uutisia. Osa Danske Investin indeksirahastoista luokitellaan nyt kestäviksi rahastoiksi eli EU:n SFDR-asetuksen 9 artiklan mukaisiksi tuotteiksi.

MUUTOKSET LYHYESTI

  • Kuusi Danske Investin indeksirahastoa on nyt luokiteltu kestäviksi rahastoiksi eli EU:n SFDR-asetuksen 9 artiklan mukaisiksi tuotteiksi.
  • Lisäksi Danske Invest tulee kasvattamaan EU:n SFDR-asetuksen 8 artiklan mukaisten, ESG-rahastoiksi luokiteltavien tuotteiden valikoimaa.
  • Danske Invest haluaa lähitulevaisuudessa tarjota yhä useampia kestäviksi luokiteltuja rahastoja.

Vastatakseen kestävän kehityksen mukaisten sijoitustuotteiden kasvavaan kysyntään Danske Invest tekee muutoksia kuuteen indeksirahastoonsa siten, että ne voidaan luokitella EU:n kestävää rahoitusta koskevan SFDR-asetuksen 9 artiklan mukaisiksi tuotteiksi. Tämä tarkoittaa sitä, että rahastot sijoittavat jatkossa liiketoimintaan, joka pyrkii ratkaisemaan ilmastohaasteita ja luomaan kestävämpää yhteiskuntaa.

”Olemme vuosien mittaan kehittäneet vahvan menetelmän kestävyyden integroimiseksi osaksi Danske Investin rahastojen sijoitusprosesseja. Se on yksi Danske Investin tärkeimmistä painopistealueista, ja olemme tehneet määrätietoisesti työtä voidaksemme luokitella rahastojamme kestäviksi. Nämä kuusi rahastoa ovat tärkeä askel pyrkiessämme jatkuvasti kehittämään asiakkaille relevantteja ja kestävyyteen vahvasti panostavia sijoitustuotteita”, Danske Investin toimitusjohtaja Robert Mikkelstrup kertoo.
 

Ensimmäiset askeleet kohti kestävämpää valikoimaa

Yhteistä kuudelle rahastolle on, että ne seuraavat EU:n ilmastosiirtymää koskevaa vertailuarvoa. Sijoituskohteena olevat yhtiöt on siis valikoitu niin, että rahaston salkku auttaa pienentämään ilmastovaikutusta ja siten edistämään talouden vihreää siirtymää. 

Vaatimukset täyttäviä ja kestäviksi luokiteltavia Danske Investin indeksirahastoja on tällä hetkellä kuusi. Tavoitteena on kuitenkin tarjota jatkossa yhä enemmän kestävän kehityksen mukaisia osake- ja joukkolainarahastoja.


 

ESG-sijoitusrahastojen valikoima

Kestävää kehitystä edistävän sijoittamisen lisäksi Danske Invest laajentaa myös ESG-sijoitusrahastojen valikoimaa (ESG on lyhenne sanoista Environmental, Social, Governance). ESG-sijoitusrahastot ovat Danske Investin rahastoja, jotka edistävät ESG-kriteereihin liittyviä tekijöitä sijoittamalla esimerkiksi ilmasto- ja työntekijäkysymyksiin, luonnon monimuotoisuuteen tai korruption torjuntaan panostaviin yrityksiin.

Osa Danske Investin rahastoista ei kuulu edellä mainittujen merkintöjen piiriin. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö niiden pitäisi täyttää muita, esimerkiksi vastuullisuuteen liittyviä vaatimuksia. Kaikkiin Danske Investin rahastoihin sovelletaan Danske Investin vastuullisen sijoittamisen periaatteita. Niitä noudatettaessa rahastomme eivät sijoita yrityksiin, joiden liikevaihto perustuu öljyhiekkaan ja kivihiileen, tupakkaan tai kiistanalaisiin aseisiin ennalta määriteltyjen kriteerien mukaisesti. Kaikki rahastomme panostavat myös aktiiviseen omistajuuteen.
 

Vaikutukset Danske Invest -rahastojen osuudenomistajille?

Jos olet sijoittanut johonkin uuden luokittelun saaneista Danske Investin kuudesta rahastosta, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Sama koskee rahastoja, jotka on nyt luokiteltu ESG-sijoitusrahastoiksi. Rahastojen kulut eivät muutu uuden luokittelun vuoksi.

Danske Investin rahastoluetteloista näet, mihin mainituista kategorioista eri rahastot kuuluvat. Jos sinulla on kysyttävää tai olet epävarma jostakin, voit aina ottaa yhteyttä sijoitusneuvojaasi. Voit myös tutustua vastuullisen sijoittamisen sivuihimme.
 

Kestävät indeksirahastot (saatavilla Danske Sijoituspalveluissa)

Rahaston nimi ISIN
Danske Invest Index USA Restricted, osuuslaji EUR W DK0060610368
Danske Invest Index USA Restricted, osuuslaji EUR W h DK0060610442
Danske Invest Index Pacific incl. Canada ex. Japan Restricted, osuuslaji EUR W DK0060609949
 
Danske Invest Index Japan Restricted, osuuslaji EUR W DK0060609782
Danske Invest Index Global Emerging Markets Restricted, osuuslaji EUR W DK0060609436
 
Danske Invest Index Global AC Restricted, osuuslaji EUR W DK0060609279
Danske Invest Index Europe Restricted, osuuslaji EUR W DK0060609006


Tämä julkaisu on ainoastaan neuvoa-antava, eikä sitä ole tarkoitettu sijoitusneuvonnaksi. Historiallinen tuotto ja ennusteet tulevasta tuotosta eivät ole tae tulevasta. Tuotto voi olla myös negatiivinen. Suosittelemme keskustelemaan mahdollisen sijoituksen sopivuuteen ja tarkoituksenmukaisuuteen liittyvistä juridisista, verotukseen ja rahoitukseen liittyvistä sekä muista kysymyksistä sijoitusneuvojan kanssa. 

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.