DelClose

Kokenut tiimi vastaa jatkossa kaikista Danske Investin kehittyvien markkinoiden joukkolainoista

Danske Invest Kehittyvät Korkomarkkinat Paikallisvaluutta -rahasto vaihtaa salkunhoitajaa ja alentaa hallinnointipalkkiota. Samalla rahastosta tulee osa Danske Investin kansainvälisesti tunnustettua kehittyvien markkinoiden joukkovelkakirjojen sijoitustiimiä.

Muutokset lyhyesti

  • Rahaston salkunhoito siirtyy Goldman Sachsilta Danske Bank Asset Managementiin.
  • Rahastosta vastaa jatkossa kaksi salkunhoitajaa, Anne Margrethe Tingleff ja Duc Hong Hoang.
  • Muutos tarkoittaa sitä, että Danske Investin kehittyvien markkinoiden lainoihin sijoittavista korkorahastoista vastaa nyt sama sijoitustiimi.
  • Kustannukset pienenevät salkunhoitajan vaihtuessa.

Danske Invest on jo vuosia saanut kansainvälistä tunnustusta kehittyvien markkinoiden ns. Hard Currency (EUR ja USD) joukkovelkakirjoihin keskittyvästä salkunhoidosta. Danske Invest Emerging Markets Debt Hard Currency -rahasto on vuodesta 2013 saakka tarjonnut vakaata ylituottoa, kerännyt kansainvälistä tunnustusta ja saanut Morningstarilta viisi tähteä. Rahastot sijoittavat pääasiassa kehittyvien markkinoiden valtionobligaatioihin muun muassa Brasiliassa, Puolassa ja Venäjällä.

Hard Currency (EUR ja USD) -rahaston sisarrahaston Danske Invest Kehittyvät Korkomarkkinat Paikallisvaluutta -rahaston salkunhoidosta on tähän saakka vastannut Goldman Sachs Asset Management. Jatkossa rahastosta vastaavat kaksi uutta salkunhoitajaamme, Anne Margrethe Tingleff ja Duc Hong Hoang. Tiimistä tulee osa Danske Bank Asset Managementin kehittyvien markkinoiden joukkolainatiimiä.

”Vaikka kehittyvien markkinoiden paikallisvaluutassa ja globaaleissa päävaluutoissa liikkeeseen laskettujen joukkovelkakirjojen välillä on eroja, kahden strategian tuominen yhden, upeita tuloksia saavuttaneen tiimin hoidettavaksi tarjoaa silti monia synergiaetuja. Anne Margrethe Tingleff on jo aiemmin saavuttanut hyviä tuloksia samankaltaisten rahastojen salkunhoidossa. Lisäksi molemmat tiimit hyötyvät niiden jäsenten keräämän kokemuksen yhdistämisestä", Danske Invest Management A/S:n toimitusjohtaja Robert Mikkelstrup toteaa.
 

Kokenut tiimi vastaa jatkossa salkunhoidosta

Kokenut salkunhoitaja Anne Margrethe Tingleff vastaa rahastosta yhdessä Duc Hong Hoangin kanssa. Tingleffillä on kokemusta vastaavista sijoitusstrategioista SparInvestissä ja viimeksi Nordeassa, jossa hän perusti menestyksekkäästi kaksi joukkolainarahastoa, jotka keskittyvät kehittyviin markkinoihin sekä päävaluutoissa että paikallisessa valuutassa. SparInvestissä hän teki tiivistä yhteistyötä Jacob Ellinge Nielsenin kanssa. Nielsen on nykyään Danske Invest Emerging Markets Debt Hard Currency -rahaston salkunhoitajana. Duc Hong Hoang on viimeistelemässä PhD-tutkintoaan Lundin yliopistossa, jossa hän on muun muassa tutkinut finanssiekonometrian hyödyntämistä valuuttakurssien ja riskipreemioiden heilahtelujen ennustamisessa.

”Kun minulle tarjottiin paikkaa salkunhoitajana Danske Invest Kehittyvät Korkomarkkinat Paikallisvaluutta -rahastossa, päätöstä ei tarvinnut miettiä kauan. Tunsin Jacobin jo ennestään SparInvestistä, ja olen aina ollut kiinnostunut Danske Invest Emerging Markets Debt Hard Currency -rahastosta, joka on yksi maailman parhaista. Olen nyt työskennellyt salkunhoidon siirron parissa jonkin aikaa ja huomannut, kuinka suuri etu on olla osa vahvaa tiimiä, jossa yhdistyy paljon erilaista osaamista”, Anne Margrethe Tingleff sanoo.

Jos olet jo sijoittanut Danske Invest Kehittyvät Korkomarkkinat Paikallisvaluutta -rahastoon, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Rahastot jatkavat nykyisessä muodossaan, sillä vain salkunhoitotiimi vaihtuu. Rahastojen kulut ovat kuuluneet markkinoiden edullisimpiin, ja nyt ne laskevat vielä entisestään salkunhoitajien vaihtuessa. Jos sinulla on kysyttävää tai olet epävarma jostakin, voit aina ottaa yhteyttä sijoitusneuvojaasi. 

Tämä julkaisu on ainoastaan neuvoa-antava, eikä sitä ole tarkoitettu sijoitusneuvonnaksi. Julkaisua ei ole tarkoitettu tarjoukseksi tai suositukseksi ostaa tai myydä rahoitusinstrumentteja. Historiallinen tuotto ja ennusteet tulevasta tuotosta eivät ole tae tulevasta. Tuotto voi olla myös negatiivinen. Suosittelemme keskustelemaan mahdollisen sijoituksen sopivuuteen ja tarkoituksenmukaisuuteen liittyvistä juridisista, verotukseen ja rahoitukseen liittyvistä sekä muista kysymyksistä sijoitusneuvojan kanssa.


 

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.