Del

Kiitos!

Morningstar valitsi Danske Investin Tanskan parhaaksi osakevarainhoitajaksi kahdeksantena vuonna peräkkäin.

Tanskan Morningstar Fund Awards -palkintojen saajat julkistettiin torstaina. Danske Invest sai jokavuotisessa rahastoyhtiöiden palkintojenjaossa tällä kertaa kaksi palkintoa. Se valittiin kahdeksantena vuonna peräkkäin parhaaksi osakevarainhoitajaksi, minkä lisäksi se palkittiin kokonaisuutena parhaana osake- ja korkovarainhoitajana. Molemmat palkinnot myönnetään rahastoyhtiölle, joka on omassa sarjassaan tarjonnut sijoittajilleen parhaan riskikorjatun pitkän aikavälin tuoton.

”On todella hienoa, että meidät valittiin jo kahdeksannen kerran peräkkäin vuoden parhaaksi osakevarainhoitajaksi ja että sen lisäksi osoitimme olevamme parhaiden joukossa myös korkovarainhoidossa”, Danske Invest Managementin toimitusjohtaja Morten Rasten iloitsee.

Hän kertoo olevansa erityisen tyytyväinen siitä, että nämä kaksi palkintoa osoittavat Danske Investin tarjoavan asiakkailleen kilpailukykyistä tuottoa. 

Kuinka Danske Invest on onnistunut saamaan parhaan osakevarainhoitajan palkinnon kahdeksana vuonna peräkkäin ja nyt myös kokonaisuutena parhaan osake- ja korkovarainhoitajan palkinnon? Rastenin mukaan kyse on suurelta osin ihmisistä ja kyvystä houkutella alansa parhaat osaajat ja saada heidät pysymään yhtiössä. 

”Danske Investin kokoisella yhtiöllä on hyvät mahdollisuudet houkutella alan parhaita työntekijöitä, ja juuri ihmisillä on todella suuri merkitys”, hän toteaa.

Tarkoin valitut sijoituskohteet
Danske Investin pohjoismaiset asiantuntijat valikoivat rahastojen sijoituskohteet yhdessä eri puolilla maailmaa olevien yhteistyökumppanien kanssa. Uusi sijoitus tehdään vain silloin, kun perusteellinen analyysimme osoittaa, että sijoituskohteessa on paljon potentiaalia ja että se todennäköisesti tuottaa paremmin kuin markkinat yleensä.

”Tunnemme perin pohjin Danske Investin aktiivisesti hoidettujen osakepohjaisten ja yrityslainoihin keskittyneiden rahastojen sijoituskohteena olevat yritykset sekä niiden liiketoimintamallit. Analysoimme yritykset todella perusteellisesti sekä ennen sijoituspäätöksen tekoa että säännöllisesti sen jälkeenkin”, Morten Rasten selittää.

”Aktiivisesti hoidettujen rahastojemme sijoituksia eivät valitse koneet, emmekä myöskään myy sijoitusta yleisten markkinaheilahtelujen vuoksi. Sijoitamme pitkäjänteisesti, joten useimmat sijoituksemme ovat monivuotisia”, hän lisää.

Osana yrityksistä tehtäviä analyysejä Danske Investin rahastonhoitajat tapaavat säännöllisesti yritysten johtoa. Johtajat eivät luonnollisestikaan voi paljastaa mitään, mitä ei ole jo kerrottu markkinoille, mutta Rastenin mukaan kasvokkain yrityksen päätöksistä vastaavien ihmisten kanssa pidetyissä tapaamisissa saa paremman tuntuman yrityksen suunnasta. 

”Salkunhoitajiemme työnkuvaan kuuluu säännöllinen yhteydenpito yrityksiin, joihin olemme sijoittaneet”, hän sanoo.

Kansainvälisiä asiantuntijoita
Salkunhoitajat pitävät jatkuvasti silmällä yritysten toimintaympäristöä. Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että he seuraavat, miten uusimmat tutkimustulokset vaikuttavat Yhdysvaltojen terveydenhuoltoalaan ja mitkä tekijät voivat vaikuttaa esimerkiksi Euroopan autosektoriin.

Myös paikallistuntemus on erittäin tärkeää kaikilla niillä markkinoilla, joihin Danske Invest sijoittaa. Sen vuoksi Danske Invest tekee yhteistyötä kansainvälisten asiantuntijoiden kanssa. He tekevät analyysejä esimerkiksi Aasian, Afrikan ja Latinalaisen Amerikan kehittyvistä markkinoista ja vastaavat niille tehtävistä sijoituksista.

Danske Invest on voittanut palkinnot tarjoamansa ja kilpailijoita paremman riskikorjatun pitkän aikavälin tuoton ansiosta.

”Pitkällä tähtäimellä sijoitettaessa markkinat heilahtelevat aika ajoin, minkä lisäksi alueellisten markkinoiden kehityksessä voi olla eroja. Kun markkinat laskevat yleisesti esimerkiksi Latinalaisessa Amerikassa, latinalaisamerikkalaisiin osakkeisiin sijoittanut rahastomme laskee tavallisesti niiden mukana”, Morten Rasten selittää.

”Tavoitteenamme on kuitenkin tarjota kilpailukykyistä tuottoa, ja jos jokin rahastoistamme ei saavuta tätä tavoitetta, arvioidaan sen strategia aina uudelleen”, hän kertoo.
 

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.