Del

Houkuttelevia sijoitusmahdollisuuksia Venäjällä

Suhteessa yritysten nykyiseen tuottotasoon nähden Venäjän osakemarkkina on yksi maailman edullisimmista. Samanaikaisesti toteutettavat talousuudistukset tekevät Venäjästä entistä houkuttelevamman sijoituskohteen. Lue lisää

Venäjän osakemarkkinat tarjoavat valtavasti mahdollisuuksia - ja sisältävät samalla myös riskejä. Suhteessa yritysten nykyiseen tuottotasoon nähden Venäjän osakemarkkina on yksi maailman edullisimmista. Samanaikaisesti toteutettavat talousuudistukset tekevät Venäjästä entistä houkuttelevamman sijoituskohteen.

 ”Mahdollisuudet Venäjän markkinoilla ovat juuri nyt suuret”, toteaa Danske Invest Russia -rahaston salkunhoitaja Olga Karakozova.
 
"Uskomme  Venäjän markkinoiden menestyvän paremmin kuin useimmat muut markkinat vuonna 2012. Venäjän osakemarkkina on tällä hetkellä yksi maailman edullisimmista suhteessa yritysten nykyisiin tuottoihin nähden, ja osakkeilla käydään kauppaa suurilla alennuksilla verrattuna muihin kehittyviin markkinoihin", jatkaa Karakozova.
 
Rikkaat luonnonvarat vahvuutena
Venäjä on yksi maailman suurimmista öljyntuottajista, maakaasun, teräksen ja alumiinin viejistä. " Venäjä on erittäin riippuvainen öljyn ja muiden hyödykkeiden markkinahinnoista, koska puolet valtion budjetista tulee öljy- ja kaasuveroista. Tässä piilee luonnollisesti riski hintojen laskusta.

On kuitenkin useita tekijöitä, jotka tukevat öljyn hinnannousua: poliittinen kuohunta Lähi-idässä, kehittyvien markkinoiden kasvu tuotantokustannusten kasvaessa samaan aikaan, koska yhä suurempi osa öljystä tulee syrjäisemmillä alueilla ja porataan yhä syvemmältä maaperästä tai mereltä", kertoo Karakozova.
 
Uudistukset houkuttelevat sijoittajia
Riippuvuuteen öljyn korkeasta hinnasta liittyy myös joitain riskejä. Karakozovan mukaan on toivoa, että Venäjä toteuttaa joukon uudistuksia, joiden päämääränä on monipuolistaa maan taloutta ja lisätä sijoittajien kiinnostusta markkinoita kohtaan. Myös oppositio on vaatinut uudistuksia, ennen kaikkea korruption loppumista.  Karakozova kollegoineen odottaa, että uudistukset tulevat toteutumaan. Tämän vuoksi Venäjälle on entistä houkuttelevampaa sijoittaa, hän toteaa. Samaan aikaan Venäjä liittyi Maailman kauppajärjestöön WTO:niin, ja Karakozovan mukaan jäsenyys tarkoittaa byrokratian vähenemistä.
 
Koska Venäjä on yhä yksi niin sanotuista kehittyvistä markkinoista, on vielä monia alueita, joissa Venäjä on jäljessä kehittyneitä markkinoita. Yksi esimerkki on infrastruktuuri. Venäjällä  toteutetaan huomattavia investointeja infrastruktuuriin, sillä maahan pitää rakentaa esimerkiksi teitä, moottoriteitä, siltoja ja lentokenttiä, jotta maa voi kasvaa samaa vauhtia kuin sillä on potentiaalia. On kaksi tapahtumaa, jotka tuovat rakennushankkeille lisää vauhtia, kertoo Karakozova. Ensimmäinen on vuoden 2014 talviolympialaiset ja toinen jalkapallon MM-kisat vuonna 2018.

Esimerkki infrastruktuuri-alan yrityksestä on Mostotrest, joka rakentaa pääasiassa moottoriteitä ja siltoja. Danske Invest Russia -rahasto on sijoittanut yritykseen yli 4 prosenttia rahaston varoista.
 
Katso video ja tutustu tarkemmin  Danske Invest Russia  -rahastoon.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.