Del

Fedin koronnosto oli markkinoiden mieleen

USA:n keskuspankki Federal Reserve nosti ohjauskorkoa odotetusti 25 peruspisteellä. Markkinareaktio oli varsin rauhallinen, sillä päätös oli odotetun mukainen.

”Fedin korkopäätös oli osakemarkkinoiden mieleen, sillä kommenteissa oli hieman kyyhkysmäinen sävy - tulevat koronnostot harkitaan hyvin tarkkaan. Lisäksi on selvää, että USA:n talouskasvu on riittävän tukevalla pohjalla rahapolitiikan kiristämiseksi, ja että koronnostoilla ei tukahduteta talouskasvua,” kertoo Kalle Ainala, Kompassirahastojen salkunhoitotiimin johtaja Danske Capitalista.

Vuoden 2016 bruttokansantuotteen kasvuennustetta tarkistettiin ylöspäin 2,4%:iin. Täystyöllisyyttä kuvastava NAIRU -taso säilyi ennallaan 4,9%:ssa.

”Yhdysvaltojen talous kasvaa, ja ensi vuonna odotetaan neljää koronnostoa. Fed toimii koronnostojen suhteen varovaisesti ja asteittaisesti. Tästä eteen päin inflaatiolla on korostetun suuri merkitys, sillä koronnostojen jatko riippuu inflaation kehityksestä,” jatkaa Ainala.
 
Mitä tämä tarkoittaa sijoittajalle?
USA:n ja Euroopan keskuspankkien rahapolitiikka sai nyt konkreettisen nykäyksen eriävään suuntaan - toinen kiristää ja toinen lisää elvytystä. Dollarilla on hyvät mahdollisuudet vahvistua nykytasoilta korkoeron kasvaessa.

”Sijoittajalle tämä tarkoittaa, että yksi epävarmuustekijä on poissa ja voimme katsoa tulevaan. Fedin päätös oli odotustemme mukainen ja pidimme rahastojen sijoitukset ennallaan,” sanoo Ainala.
 

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.