Del

Danske Investin tervehdys vuodelle 2013

Vuosi 2012 tarjosi sijoittajille erinomaisia tuottoja sekä korko-, että osakerahastoissa.

Samaan aikaan uutisointi talouksien kehityksestä ja näkymistä oli erittäin negatiivista, mikä varmasti vaikutti monien sijoittajien päätöksiin. Markkinoille on kuitenkin luonnollista, että kurssit välillä kiipeävät huolien seinää pitkin, eli pitkän tähtäimen sijoittajan ei kannata perustaa päätöksiään reaalitalouden uutisointiin vaan omaan taloudelliseen tilanteeseen ja sen antamiin mahdollisuuksiin.

Sijoittaja, joka näki yli päivittäisen ja kuukausittaisen markkinauutisten kohinan ja pelkojen, pärjäsi viime vuonnakin parhaiten. Sijoitussuunnitelman tekeminen ja sen noudattaminen on hyödyllistä jokaiselle, koska se helpottaa päätöksentekoa erityisesti silloin kun markkinoilla on hermoilua.

Tilanne missä ollaan nyt poikkeaa merkittävästi vuodentakaisesta. Korot ovat käytännössä nollassa kehittyneillä markkinoilla, mikä rajaa korkomarkkinoiden tuottomahdollisuuksia. Samaan aikaan inflaatio, mikä heikentää rahan ostovoimaa, on noin 2-3% tasolla. Tästä syystä onkin tullut aika kääntää katseet varallisuuden todelliseen tuottoon eli reaalituottoon. Korkoihin tulisi sijoittaa ainoastaan sellaisen sijoittajan, jonka näköpiirissä on hankintoja lyhyen ajan sisällä. Kaikki muut varat tulisi olla sijoitettuna kohteisiin, joissa vähintäänkin osa tuotosta tulee osakemarkkinoilta, esim. osinkotuottojen muodossa.

Helpoin tapa päästä inflaation ylittävään tuottomahdollisuuteen käsiksi on siirtää varoja korkosijoituksista esimerkiksi Danske Invest Kompassi 25 -rahastoon, joka on säilyttänyt asemansa Suomen suosituimpana yhdistelmärahastona yli 60 tuhannella osuudenomistajalla.

Kokeneemmalle sijoittajalle tai sijoittajalle, jolla on varaa kestää sijoitusten negatiivistakin arvonvaihtelua, vielä korkeampaa tuottoa on saatavissa puhtaista osakerahastoista. Danske Investin osakerahastot ovat Suomen huippuluokkaa, esimerkkinä Danske Invest European Small Cap, joka oli paras Eurooppaan sijoittava osakerahasto vuonna 2012  tai Danske Invest Mustameri, joka oli paras kehittyvien markkinoiden osakerahasto vuonna 2012 (lähde Rahastoraportti, julkaisija Sijoitustutkimus Oy).

Kokonaisuutena Danske Investin salkunhoitajat ovat tuottaneet merkittävää lisäarvoa sijoittaja-asiakkaillemme, riippumatta siitä onko ollut kyse korko- vai osakesijoituksista. Kaikista 60:stä rahastosta 58 tuotti positiivista tuottoa, ja keskimääräinen tuotto vuodelta oli n. +14%.

Tervetuloa hyödyntämään Danske Investin rahastoja,  ja menestyksekästä sijoitusvuotta 2013!
 

Ystävällisesti

Aku Leijala

toimitusjohtaja

Danske Invest Rahastoyhtiö Oy

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.