DelClose

Danske Invest SICAV Eastern Europe -rahaston lakkauttaminen - varojen ensimmäinen maksupäivä on asetettu

Lakkautettavan Danske Invest SICAV Eastern Europe -rahaston osuudenomistajille maksettavien varojen ensimmäinen maksupäivä on nyt asetettu.

Danske Invest SICAV Eastern Europen lakkauttamispäätöksestä ilmoitettiin rahastojen osuudenomistajille 28.4.2022. Rahastojen lakkauttamispäätöksen taustalla on Venäjän aloittamat sotatoimet Ukrainassa, sodan seurauksena venäläisiin yrityksiin kohdistuvat pakotteet sekä tietyt Venäjään kohdistuvat sijoitukset, jotka eivät noudata Danske Investin vastuullisen sijoittamisen periaatteita. Lopputilityksen ensimmäinen eräpäivä on 31.5.2022, jolloin rahaston sillä hetkellä käytettävissä olevat käteisvarat maksetaan osuudenomistajille.
 

Lakkautus ei vaadi toimenpiteitä osuudenomistajilta

Lakkautusprosessissa määritetyn osuudenarvon perusteella suoritetaan osuudenomistajille maksu automaattisesti 31.5.2022 jälkeen. Tämä ei edellytä osuudenomistajilta toimenpiteitä. Osuudenomistajille maksetaan lisäsuorituksia myöhemmin, sen mukaan kun rahaston sijoituksia pystytään jälleen muuttamaan käteiseksi.
 
Nykytilanteen epävarmuuden ja sodan jatkumisen vuoksi on epäselvää, voidaanko Venäjällä sijaitsevaa omaisuutta myydä tulevaisuudessa. Danske Invest kuitenkin seuraa tilannetta jatkuvasti ja tekee päätöksiä sijoittajien edun mukaisesti. On myös tärkeää ottaa huomioon, että osa Venäjälle tehdyistä sijoituksista voi olla arvottomia, eli niistä ei välttämättä ole tulevaisuudessakaan mahdollista saada osuudenomistajille ulosmaksettavia varoja.
 
Jos sinulla on kysyttävää rahaston lakkauttamiseen liittyvistä verokysymyksistä, ota yhteyttä vero- tai rahoitusneuvojaan.

LISÄTIETOJA: The war in Ukraine – Danske Invest FAQ

 

Huomaa!

Päivämäärä 31.5.2022 koskee vain Luxemburgiin rekisteröityä Danske Invest SICAV Eastern Europe -rahastoa. Mikäli olet osuudenomistajana Suomeen rekisteröidyssä Danske Invest Russia –rahastossa, poikkeaa prosessi ja päivämäärät edellä mainituista. Lisätietoja on osoitteessa www.danskeinvest.dk
 
 

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.