Del

Danske Invest Raaka-aine -rahaston salkunhoitajaksi Danske Capital

Danske Capital on valittu Danske Invest Raaka-aine -rahaston uudeksi salkunhoitajaksi 2.6.2014 alkaen.

Erikoissijoitusrahasto Danske Invest Raaka-aineen salkunhoidosta vastaa Danske Capitalin korko- ja raaka-aine tiimi, ja päävastuullisena salkunhoitajana tulee toimimaan Ann-Cathrine Kilpi, jolla on 32 vuoden kokemus rahoitusalalta.

”Raaka-aineet ovat mielenkiintoinen vaihtoehto joko yksittäisenä sijoituksena tai osana laajempaa sijoitussalkkua. Danske Invest Raaka-aine -rahaston avulla pääsee helposti ja nopeasti raaka-ainemarkkinoille ja saa hajautetun raaka-aine salkun,” kertoo salkunhoitaja Ann-Cathrine Kilpi, Danske Capitalista.

Oikean yhteistyökumppanin löytäminen lukuisista vaihtoehdoista on vaativaa ja edellyttää systemaattista analysointiprosessia. Danske Invest käy läpi jopa satoja vaihtoehtoja löytääkseen asiakkailleen tietyn erityisalan parhaiten tuntevan varainhoitoryhmän. Danske Invest arvioi säännöllisesti salkunhoitajiensa suoriutumista ja tarvittaessa vaihtaa yhteistyökumppania.

”Raaka-aine rahasto on ollut Tiberius Asset Manegementin hoidossa viimeiset pari vuotta. Tiberiuksen salkunhoidon tulokset eivät kuitenkaan ole vastanneet odotuksiamme ja arvioimme uudelleen Danske Invest Raaka-aine -rahaston salkunhoidon tilannetta. Analysoimme tarkasti eri vaihtoehtoja ja päädyimme siihen, että Danske Capitalin raaka-aine salkunhoitajat pystyvät tarjoamaan kilpailukykyisen ja laadukkaan vaihtoehdon rahaston salkunhoitajana. Danske Capitalissa on sijoitettu raaka-aineisiin eri muodoissa vuodesta 2005 alkaen ja sijoitustoiminnan tulokset ovat olleet hyviä, mikä rohkaisi meitä siirtämään vastuun salkunhoidosta Danske Capitaliin,” sanoo Aku Leijala, Danske Invest Rahastoyhtiön toimitusjohtaja.

”Koska raaka-ainemarkkinoiden liikkeet yleensä liittyvät tiiviisti maailmantalouden kehitykseen, antaa raaka-ainerahasto mielenkiintoisen ja erilaisen mahdollisuuden seurata alati muuttuvaa maailmaa. Vaikuttaahan raaka-aineiden hintoihin kaikki El Nino sääilmiöstä kiinalaisten uusiin ruokatottumuksiin,” sanoo Kilpi.

”Raaka-ainemarkkinat eivät ole kehittyneet niin suotuisasti viime aikoina, kun talouskasvu on ollut verkkaista. Nyt  globaali talouskasvu osoittaa kuitenkin merkkejä talouden aktiviteetin kiihtymisestä, mikä yleensä tukee myös raaka-aineiden kysyntää ja niiden hintakehitystä. Näemmekin tällaisessa skenaariossa raaka-ainemarkkinoilla ja Danske Invest Raaka-aine –rahastossa ihan mukavaa tuottopotentiaalia,” jatkaa Kilpi.

Erikoissijoitusrahasto Danske Invest Raaka-aine
·    Rahasto sijoittaa pörssijohdannaisten avulla raaka-ainemarkkinoille
·    Rahaston salkussa on tällä hetkellä 24 erityyppistä hyödykettä, joiden maailmanmarkkinahinta
     määrittelee rahaston arvonkehitystä
·    Sijoituskohteiden pääluokat ovat energia, teollisuusmetallit, jalometallit, maataloustuotteet sekä karjatuotteet
·    Rahaston käteisvarat on sijoitettuna lyhyenkoron rahastoon
·    Epävirallisena vertailuindeksinä toimii GSCI Light Energy Excess Return -indeksi.
·    Merkintä- sekä lunastuspalkkio 1,00 %
·    Rahaston vuotuiset juoksevat kulut 1,90 %
·    Minimimerkintä 500 EUR
·    Rahasto on erikoissijoitusrahasto
 

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.