DelClose

Danske Invest Afrikka, osuuslaji EUR -rahasto lakkautetaan 15.6.2017

Ylimääräinen yhtiökokous on 6.2.2017 päättänyt lakkauttaa Danske Invest Afrikka, osuuslaji EUR -rahaston. Tanskan Finanssivalvonta on 26.4.2017 hyväksynyt lakkauttamisen, joka tapahtuu 15.6.2017. Kaupankäynti rahaston osuuksilla päättyy 7.6.2017, eikä osuuksilla voida sen jälkeen käydä kauppaa ennen rahaston lakkauttamista.

Afrikan valuuttamarkkinoiden heikon likviditeetin vuoksi kaupankäynti Danske Invest Afrikka, osuuslaji EUR -rahaston osuuksilla oli vuonna 2016 pitkään keskeytettynä. Valuuttamarkkinoiden ongelmista johtuen oli vaikea ylläpitää laajasti Afrikkaan sijoittavaa salkkua ja samalla huolehtia siitä, että rahastolla on tarpeeksi likviditeettiä, jotta sijoittajat voisivat halutessaan lunastaa osuutensa.

Koska Danske Invest Management A/S:n hallitus arvioi vaikeuksien jatkuvan tulevaisuudessa, se päätti esittää ylimääräiselle yhtiökokoukselle rahaston lakkauttamista. Tanskan Finanssivalvonta on 26.4.2017 hyväksynyt lakkauttamisen, joka tapahtuu 15.6.2017.

Mitä tämä tarkoittaa sijoittajille?
Rahasto lakkautetaan 15.6.2017, jolloin omistamasi Danske Invest Afrikka, osuuslaji EUR -rahaston osuudet lunastetaan automaattisesti, ja niiden arvo maksetaan arvo-osuustiliisi liitetylle tilille. Sinun ei itse tarvitse ryhtyä mihinkään toimenpiteisiin.

Kurssi, jonka perusteella maksettava summa määritetään, on osuuksien nettovarallisuusarvo lakkautuspäivänä.

Osuuksien lunastukseen ei liity välityskuluja. Huomaathan, että lunastuksesta saatavaa tuloa verotetaan samoin kuin siinä tapauksessa, että olisit itse myynyt osuudet.

Kaupankäynti rahaston osuuksilla päättyy 7.6.2017, eikä osuuksilla voi sen jälkeen käydä kauppaa ennen rahaston lakkauttamista.
 

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.