Del

Arvostettu palkinto Danske Investin hedgerahastolle

Danske Invest Europe Long-Short Dynamic -rahasto sai tavoitellun kansainvälisen EuroHedge-palkinnon hyvästä tuloksestaan.

Danske Invest sai Lontoon Grosvenor House -hotellin upeissa puitteissa pidetyssä tilaisuudessa kansainvälisen hedgerahastomaailman arvostetuimman palkinnon – kyseessä on vuoden 2015 EuroHedge-palkinto, joka myönnettiin Danske Invest Europe Long-Short Dynamic -rahastolle.

Palkinnot jakaa vuosittain HedgeFund Intelligence, joka on yksi maailman suurimmista hedgerahastoanalyyseihin erikoistuneista yhtiöistä. Lontoossa pidettävään palkintotilaisuuteen osallistuu yleensä yli 750 hedgerahastojen salkunhoitajaa, sijoittajaa ja alan muuta toimijaa.

”Danske Investin palkitseminen on todella mahtava saavutus ja tunnustus siitä valtavasta työstä, jota rahaston salkunhoitotiimi tekee vuoden ympäri sijoittajien puolesta. Tämä on osoitus huolella laadittujen pitkän aikavälin strategioidemme arvosta”, sanoo Michael Petry, joka johtaa Danske Investin hedgerahastoja.

Positiivinen tuotto 11 kuukautena viime vuonna
EuroHedge-palkinnot myönnetään kunkin rahastoluokan parhaiten tuottaneille rahastoille. Palkittu Danske Invest Europe Long-Short Dynamic -rahasto käyttää osakemarkkinoille kohdistuvia sijoitusstrategioita.

Danske Invest Europe Long-Short Dynamic sai EuroHedge-palkinnon Ucits Equity -luokassa. Europe Long-Short Dynamic on osakepohjainen hedgerahasto, joka on keskittynyt eurooppalaisiin osakkeisiin. Sen tavoitteena on olla markkinaneutraali ja tarjota sijoittajille osakemarkkinoiden kehityksestä riippumaton positiivinen tuotto. Tämän tavoitteen salkkua hoitava tiimi pyrkii saavuttamaan yhdistämällä pitkiä ja lyhyitä positioita noin 25–35 erilaisen strategian avulla. Vuonna 2015 rahaston kasvuosuuksien tuotto oli 13,5 prosenttia, ja sen tuotto oli positiivinen 11:nä kuukautena vuoden 12 kuukaudesta, vaikka osakemarkkinoiden kurssiheilahtelut olivat vuoden aikana suuria ja ajoittain nähtiin myös huomattavia kurssilaskuja.

”Olimme vain yksi kymmenestä ehdolla olleesta rahastosta, jotka kaikki ovat menestyneet todella hyvin. Kilpailijoitamme olivat alan eurooppalaiset suuryritykset, kuten UBS, Allianz ja Schroder, joten palkinnon saaminen oli todellinen saavutus”, iloitsee pääsalkunhoitaja Peter Rothausen, joka muodostaa yhdessä Simon Christensenin kanssa kahden hengen salkunhoitotiimin.

Tutustu Danske Invest SICAV Europe Long-Short Dynamic Class A p –rahastoon


Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Sijoitetun pääoman voi menettää osittain tai kokonaan. Hedgerahastot ja niiden kaltaiset muut rahastot ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa käytetään muun muassa lyhyitä positioita ja velkavipua, eivätkä ne sovi kaikille sijoittajille. Keskustele aina sijoitusasiantuntijasi kanssa ennen sijoituspäätöksen tekoa.

 

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.