Del

Uusi rahasto: Danske Invest Pohjoisen Yrityslainat

Yrityslainamarkkinat ovat kasvaneet voimakkaasti viime vuosina erityisesti Pohjoismaissa. Danske Invest tuo uuden Danske Invest Pohjoisen Yrityslainat -rahaston Suomen markkinoille 9. syyskuuta 2013.

63F792627DD50674

”Näemme hyviä sijoitusmahdollisuuksia pohjoismaisilla yrityslainamarkkinoilla”, kertoo rahaston salkunhoitaja Andreas Dankel, joka johtaa pohjoismaisiin yrityslainoihin keskittyvää tiimiä Kööpenhaminassa.

Yrityslainamarkkinat ovat kasvaneet voimakkaasti erityisesti Pohjoismaissa viime vuosina. Pelkästään vuonna 2012 kasvua oli 67 miljardia euroa. Suuret, hyvin tunnetut konsernit eivät enää ole ainoita, jotka hankkivat rahoitusta laskemalla liikkeeseen joukkovelkakirjoja. Pohjoismaissa suhteellisen pienetkin yritykset, joille ei vielä ole virallista luottoluokitusta, ovat alkaneet hankkia pääomaa yrityslainojen avulla.
 
”Pohjoismaiset yrityslainamarkkinat ovat nyt niin merkittävät, likvidit ja hyväkuntoiset, että haluamme tarjota niitä laajalle kirjolle sijoittajia itsenäisenä sijoitusalueena”, kertoo Aku Leijala, Danske Invest Rahastoyhtiön toimitusjohtaja.

Kysyntä on noussut lisääntyvän tarjonnan myötä – johtuen osittain valtionobligaatioiden matalista tuotoista. Kysyntä on tähän mennessä kummunnut institutionaalisista sijoittajista, kuten eläkerahastoista ja sijoitusrahastoista, sillä suorat sijoitukset yrityslainoihin ovat usein liian iso pala yksityisille sijoittajille: vähimmäissijoitukset ovat tyypillisesti yli 10 000 euroa. Markkinoiden ymmärtäminen vaatii myös näkemystä ja syvällistä perehtymistä.

Sijoittaminen pohjoismaisiin yrityslainoihin sijoitusrahaston kautta tuo sijoittajan ulottuville kattavan joukkolainasalkun. Salkun ansiosta sijoitukset ja riski on hajautettu toimialoihin ja maihin tavalla, joka olisi muutoin vaikeasti saavutettavissa.

Tutustu Pohjoisen Yrityslainat -rahastoon tästä

Katso video, jossa salkunhoitaja Andreas Dankel kertoo Pohjoismaiden yrityslainamarkkinoista.
 


 

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.