DelClose

Toimeksiantojen toteutuksen tilanne normalisoitunut

Viime viikkoina Danske Invest on joutunut useiden muiden pohjoismaisten rahastoyhtiöiden tavoin väliaikaisesti keskeyttämään kaupankäynnin rahastoissa, joissa rahasto-osuuden arvoa ei ole pystytty riittävän luotettavasti määrittämään. Syynä tälle on ollut poikkeuksellinen markkinatilanne erityisesti luottoriskimarkkinoilla yritysten – ja pankkien joukkovelkakirjalainojen osalta.

Kuluneen neljän viikon aikana rahoitusmarkkinoiden heilahtelu on ollut ennätyksellisen voimakasta eri puolilla maailmaa. Erityisesti luottoriskimarkkinoilla vallinnut poikkeuksellinen markkinatilanne on vaikeuttanut kyseisille markkinoille sijoittavien rahastojen kaupankäyntiä ja arvonlaskentaa. Danske Investin näkemyksen mukaan pahin tilanne markkinoiden hinnoittelun ja hinnanmuodostuksen osalta on nyt ohi, minkä myötä eri hintalähteistä saatavilla olevia hintoja voidaan jälleen käyttää pohjana rahastojen omistusten arvostamisessa.

Kaikkien keskeytyksen piirissä olleiden rahastojen toimeksiannot tullaan toteuttamaan ensimmäiseen mahdolliseen rahastolle keskeytyksen jälkeen laskettavaan osuudenarvoon.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.