DelClose

Danske Invest SICAV Eastern Europe - alarahaston lakkauttaminen

Danske Invest SICAV:n hallitus on päättänyt lakkauttaa Danske Invest SICAV Eastern Europe -alarahaston.

Venäjän vastaisten pakotteiden, Ukrainan sodan valossa tarkasteltavien Danske Investin vastuullisen sijoittamisen periaatteiden, Moskovan pörssin keskeytyneen kaupankäynnin ja siihen liittyvien likviditeettirajoitusten vuoksi Danske Invest SICAV:n hallitus on päättänyt lakkauttaa Danske Invest SICAV Eastern Europe - alarahaston.
 
Konfliktin laajenemisen ja rahaston sijoitusten likviditeettiin sekä kauppojen selvitykseen liittyvien haasteiden vuoksi Danske Invest SICAV:n hallitus ei katso alarahaston uudelleenavaamisen olevan osuudenomistajien edun mukaista. Lisäksi rahaston nettovarallisuuden arvo on matala, eikä sen odoteta kasvavan lähitulevaisuudessa.

LUE MYÖS: The war in Ukraine – Danske Invest FAQ
 

Tietoa prosessista

Lakkautusprosessi alkaa 28.4.2022 tai myöhempänä ajankohtana Danske Invest SICAV:n hallituksen päätöksen mukaisesti. Rahaston sijoitusten tämänhetkisen koostumuksen ja poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi hallitus ei pysty ennakoimaan lakkautusprosessin päättymisen ajankohtaa.
 
Danske Invest SICAV:n hallitus noudattaa alarahaston lakkauttamisessa sovellettavia Luxemburgin lakeja ja määräyksiä. Lakkautukseen liittyvät kulut maksaa rahastoa hallinnoiva Danske Invest Management A/S.
 
Rahastoa hallinnoiva Danske Invest Management A/S on päättänyt luopua alarahaston hallinnointipalkkiostaan 26.2.2022 lähtien.
 

Tietoa rahastoihin sijoittaneille

Jos sinulla on kysyttävää realisoinnista tai jostakin muusta rahastoihin liittyvästä seikasta, ota yhteyttä palveluneuvojaasi. Suosittelemme kysymään neuvoja veroneuvojaltasi rahaston lopetuksen seurauksista.
 
Seuraamme tilannetta tarkasti ja pidämme sinut ajan tasalla tällä verkkosivulla realisointiprosessin edetessä.
 
Tämä artikkeli on markkinointimateriaalia, joten se ei ole sijoitusneuvontaa. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta, joka voi olla myös negatiivinen.
 
Suosittelemme aina kääntymään asiantuntijoiden puoleen sijoituksen sopivuuteen liittyvissä lainopillisissa, verotuksellisissa, taloudellisissa tai muissa kysymyksissä.
 
Suosittelemme lukemaan esitteet ennen lopullisen sijoituspäätöksen tekemistä. Esitteet ja tiedot valitusmenettelyistä ovat saatavilla suomeksi, ja ne löytyvät täältä.

 

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.