DelClose

Danske Invest -rahastojen sulautuminen

Muutokset eivät edellytä osuudenomistajilta mitään toimenpiteitä, eikä niistä aiheudu osuudenomistajille kustannuksia tai veroseuraamuksia.

Danske Invest Rahastoyhtiö Oy pyrkii yksinkertaistamaan Suomeen rekisteröityjen rahastojen valikoimaansa. Finanssivalvonnan 26.6.2018 vahvistamat sulautumiset ja sääntömuutokset tulevat voimaan 26.10.2018 koskien seuraavia sijoitusrahastoja:
 
 

SULAUTUVA SIJOITUSRAHASTO VASTAANOTTAVA SIJOITUSRAHASTO
Danske Invest Baltic Equity Danske Invest Itä-Eurooppa Konvergenssi
Danske Invest Mustameri
Danske Invest Trans-Balkan*
Danske Invest US Small Cap Value Danske Invest Pohjois-Amerikka Osake
Danske Invest Emerging Asia Danske Invest Kehittyvät Osakemarkkinat
Danske Invest Rahamarkkina Danske Invest Yhteisökorko
* Erikoissijoitusrahasto
 
Sulautumisen tarkoituksena on pyrkiä kasvattamaan rahastojen keskimääräistä kokoa vähentämällä asiakkaita vähemmän kiinnostavien rahastojen määrää. Tällä pyritään parantamaan sekä hallinnollista että salkunhoidollista tehokkuutta.

Sulautumiset eivät edellytä osuudenomistajilta toimenpiteitä, eikä niistä aiheudu veroseuraamuksia Suomessa yleisesti verovelvollisille rahasto-osuudenomistajille.
 
Vastaanottavien rahastojen sääntöihin tehdään sulautumisen yhteydessä sääntelymuutoksista (UCITS IV, UCITS V ja AIFMD) johtuvat tekniset muutokset.
 

Rahastojen osuudenomistajilla on oikeus lunastaa tai vaihtaa omistamansa rahasto-osuudet torstaihin 25.10.2018 klo 13.00 asti ilman vaihto- tai lunastuspalkkiota. Lunastuksesta ja vaihdosta aiheutuu normaalit veroseuraamukset. Sulautuviin rahastoihin ei voi tehdä toimeksiantoja torstain 25.10.2018 klo 13.00 jälkeen. Vastaanottaviin rahastoihin voi tehdä normaalisti toimeksiantoja. Sulautumisen jälkeen sovelletaan vastaanottavan rahaston palkkioita.
 
Danske Invest Rahastoyhtiö Oy informoi rahasto-osuudenomistajia sääntömuutoksista lisäksi kirjeitse sekä 10.9.2018 julkaistuilla lehti-ilmoituksilla Helsingin Sanomissa sekä Hufvudstadsbladetissa.

Vastaanottavien rahastojen riskit ja ominaisuudet ilmenevät tarkemmin rahastojen säännöistä ja avaintietoesitteistä. Pyydämme teitä tutustumaan sääntöihin, avaintietoesitteisiin ja hinnastoon, jotka ovat saatavissa kaikista Danske Bankin sekä Danske Bank Private Bankingin konttoreista, asiakaspalvelusta 0200 2580 (pvm/mpm) ma–pe klo 8–20 ja osoitteesta www.danskeinvest.fi 10.9.2018 alkaen.

 
 
 
Danske Invest Rahastoyhtiö Oy
Hallitus
 

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.