Del

Englantilaiset tekevät itse

Kun on aika remontoida, englantilaiset suuntaavat paikalliseen rautakauppaan Travis Perkinsiin, johon Danske Invest European Small Cap -rahasto on sijoittanut.

Kaikki joilla on omakotitalo ja oma piha tietävät sen. Kesä ja alkusyksy ei ole vain leppoisia päiviä puutarhassa, grillausta ja päiväunia aurinkotuolissa. Eihei, aita pitää maalata, autokatos rakentaa ja veranta korjata ennen talven tuloa. Kesä ja alkusyksy on siis myös tee-se-itse -aikaa. Kun suomalaiset suuntaavat K-Rautaan ostoksille, menevät englantilaiset Travis Perkinsiin.

Runsas valikoima tuotteita ja vakaa asema markkinoilla
Aikaisemmin tänä vuonna salkunhoitaja Ivan Larsen Danske Capitalista matkusti Northamptoniin Englantiin, jossa Travis Perkinsillä on pääkonttori. Larseniin teki suuren vaikutuksen tuotemerkkien valikoima, jonka yhtiö oli onnistunut luomaan sekä tapa jolla yhtiötä johdettiin.

”Travis Perkins koostuu useammasta pienestä tuotemerkistä, ja yhtiö osaa ennustaa hyvin markkinoita. He hyödynsivät esimerkiksi keittiöiden ja keittiötarvikkeiden kasvavaa kysyntää ostamalla keittiöalan ketjuyhtiön, Benchmarxin. Nykyisin heillä on joukko myymälöitä, jotka myyvät keittiöitä ja keittiötarvikkeita.”


Travis Perkinsillä on monia eri myymäläkonsepteja, joissa myydään muun muassa rakennusmateriaaleja ja työkaluja. Yhtiöllä on myös vakaa asema Englannin rakennusmarkkinoilla. Travis Perkins voikin tehdä ostoja markkinoilla, kun tilaisuuksia ilmaantuu. Nämä seikat tekevät rakennustavarataloketjusta kiinnostavan sijoituskohteen, ja siksi Ivan Larsen päätti sijoittaa Danske Invest European Small Cap –rahaston varoja Travis Perkinsiin vierailtuaan ensin Northamptonissa.

Vähäinen rakentaminen eduksi
Travis Perkins  näyttää lisäksi hyötyvän siitä, että Englannissa rakennetaan nykyisin 30-40 prosenttia vähemmän taloja kuin ennen finanssikriisiä

”Taloja rakennetaan Englannissa liian vähän, mikä on johtanut siihen, että talot ovat nykyisin todella kalliita. Lisäksi asuntolainan saaminen on vaikeutunut.  Monet englantilaiset ovat tämän vuoksi jopa 30-vuotiaita muuttaessaan lapsuudenkodistaan omaan kotiin.”

Tilanne on johtanut siihen, että monet asuvat vanhoissa taloissa, joita pitää remontoida. Se on tietenkin positiivista rautakaupoille. Vielä positiivisempaa tietenkin olisi, jos englantilaiset alkaisivat taas rakentaa uusia taloja.

”Monet toivovat hallituksen tekevän aloitteita, jotka käynnistäisivät taas rakentamisen. Emme kuitenkaan usko, että se tapahtuisi lähitulevaisuudessa, mutta jos se tapahtuisi, lisäisi rakennusbuumi luonnollisesti Travis Perkinsin myyntiä huomattavasti”, kertoo Ivan Larsen.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.